Power BI Basis Training voor financials: Automatiseer financiële rapportages en maak kostbare tijd vrij voor analyse!

Power BI voor Financials

Werk jij als controller, accountant of een vergelijkbare functie? Maak jij rapportages nog steeds in Excel? Niet alleen kan dat met Microsoft Power BI veel sneller, maar ook makkelijker en mooier! Ben jij de financial die toe is aan een hele nieuwe manier van data analyseren en presenteren? Daarom is deze training perfect voor jou.

Wij leren je in één dag hoe je met Power BI aan de slag kan in jouw eigen werkomgeving. Hierdoor ben je in staat om vanuit verschillende databron een visueel aantrekkelijk dashboard te maken. Bovendien ben je in staat om deze op een eigentijdse wijze met elkaar te delen.

Voor wie?

Onze Power BI-basistraining voor financials is bijzonder geschikt voor accountants, controllers, interim financials, reporting specialisten en vergelijkbare functies. Aangenomen dat je al wel de nodige ervaring hebt opgedaan met financiële rapportages in Excel, ben je toe aan de volgende stap. Aangezien onze ervaring heeft geleerd dat financials sneller door de stof heen gaan, zullen we soms dieper op bepaalde onderwerpen ingaan.

Wat leer je?

In de eerste plaats gaan we zien hoe verbinding tot stand komt tussen Power BI en bronnen, zoals een financiële database. Vervolgens gaan we dieper in op het begrip datamodel en leer je de eerste beginselen van data modeleren. We gaan in op het bewerken van ruwe data tot bruikbare data en laten zien hoe dit op een geautomatiseerde, betrouwbare en transparante wijze tot stand kan komen. Ook gaan we eigen meetwaardes (bijvoorbeeld KPI’s) toevoegen aan het datamodel. Tot slot maak je een eerste eigen dashboard en leer je deze op een visueel aantrekkelijke wijze te ontwerpen en deze met elkaar te delen.

Trainers

Wij zijn Arthur Gartz, Erwin Staal en beiden ervaren Power BI Consultants en Controllers. Enerzijds hebben wij een ruime achtergrond in het trainen, adviseren en het ontwikkelen van waardevolle, effectieve dashboards. Anderzijds hebben wij ook zelf ruime ervaring opgedaan binnen het financiële domein. Bovendien beschikken we over een master in accounting/control. Vandaar dat wij je heel gericht kunnen ondersteunen bij het toepassen van Power BI-dashboards in jouw organisatie.

Waardering

Onze klanten waarderen onze trainingen met een 8,6!

Kosten

Deze online training wordt aangeboden tegen € 495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Hiervoor is geen aanschaf van aparte software noodzakelijk. Praktische instructies volgen per mail na inschrijving.

Data Power BI Basis Trainingen voor financials:

  • Andere data incompany training in overleg mogelijk
  • Donderdag 7 April 2022, Online
  • Woensdag 11 Mei 2022, Online

Tijd:

Alle trainingen zijn van 9.30 tot 16.30.

Schrijf je in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Heb je al basiskennis van Power BI?
Dan is onze Power BI Advanced Training wellicht iets voor jou!